Последни публикации

Как да си възвърнем мотивацията, без да напускаме работа?

При всички случаи е нужен разговор с работодателя. В повечето фирми се провежда оценяване на 12 или 6 месеца и на последвалия го разговор между служителя и ръководителя обикновено се обсъжда плана за професионално и кариерно развитие на служителя. В някои фирми имат дори предварително разписани кариерни пътеки.

Но ако няма яснота и служителят се чувства недооценен, разговорът е нужен. В благоприятния му вариант може да се окаже, че предстои преструктуриране или разрастване на организацията или че се освобождава определено място поради пенсиониране, болест, преместване на по-висока позиция или в друг филиал на фирмата или започва мащабна програма за обучение на ключови служители и вие се оказвате предвиден в определен план, а това ще възвърне мотивацията ви. А ако напуснете без изясняване, може би ще пропуснете определен шанс. При неблагоприятния вариант на въпросния изясняващ разговор може да се окаже, че нищо не се предвижда за вас. Е, така поне сте наясно. Можете да мислите

Прочитане на целия коментарза напускане, като стартирате активно търсене на работа, или да поработите активно по своето усъвършенстване като професионалист или личност. Можете да изискате от шефа да ви включи в езиков или друг полезен за длъжността ви курс, или ако фирмата няма тази възможност, сами да си го финансирате. Можете да потърсите някаква друга възможност за допълнителен труд при същия или друг работодател. Знам доста такива случаи. А може би просто ще го ударите на повече спорт, културни развлечения и др. начини за релакс по ваш вкус, докато настъпи позитивна промяна във фирмата или изскочи нещо извън нея. Във всеки случай трябва да се предприеме нещо, а не да се самосъжалявате и самоизтезавате, с което можете да навредите на психиката си.

 

Leave a Reply

Последни публикации