Последни публикации

Има ли програма за безработен с основно образование?

Въпрос 12: Добър ден, разглеждах обяви за работа и попаднах на вашия сайт. Поздравления, имате много добра уеб- страница. Аз съм на 23 години и се казвам Иван Господинов. Без работа съм вече повече от 6 месеца, работил съм досега само в чужбина и то повече обща работа. Проблемът ми е, че на времето не учих и сега имам завършен само 8-ми клас. Виждам, че има много програми за младежи за намиране на работа чрез Бюрото по Труда, но аз не се вписвам в изискванията. Искам да ви попитам като специалисти има ли програма за младежи, които след някакво обучение, за занаят примерно, да бъдат назначени на работа?

 

Отговор: Горе главата, Иване, има такава програма и тя е активна от два месеца. Програмата  се казва „Първа работа“.  Целта й е да създава трайна заетост сред младежите без стаж, както си ти, а работодателят да бъде максимално облекчен. Освен работа, около 700 души ще придобият професионална квалификация, а над 1600 младежи ще получат обучение по език, компютърна грамотност и други. Широкият кръг на допустимите обучения ще позволи да бъдат обхванати голям брой безработни младежи, независимо от тяхното образование и квалификация и ще даде възможност за адекватна подготовка спрямо нуждите на бизнеса за конкретната позиция. Така че, ако се включиш в програмата, получаваш две неща – професионална квалификация и работа за поне до 1 година, а вече ако се докажеш на работното си място може и за повече, или пък да си намериш по-добра работа.

Ако имаш нужда от помощ обади ни се на нашите телефони!

 

 

 

 

2 Responses to “Има ли програма за безработен с основно образование?”

 • Станислав Димитров:

  Добър ден. Искам да ви попитам с основно завършено образувание съм поради ред причини.Здравословни който са ми попречили да завърша най малкото средното си образувание сега съм на 37 години от 2 години насам съм в много по добро здравословно състояние ще ми кажете ли имам ли възможност да започна каквато и да е работа благодаря ви предварително.

  • Evgenia Pekaj:

   Здравейте Станислав,
   Нашата фирма е специализирана само в инженерни и ръководни кадри. Просто не работим с други кадри.
   Съветвам ви да се обърнете към местното ви Бюро по труда – те вече все по-често получават заявки от работодателите. И не се отчайвайте, ако ви кажат, че в момента нямат обявени свободни места. Ходете пак – поне веднъж на 2 седмици. И питайте също за програмите за трайно безработни – очаква се такива да започнат.
   Усмивки и успехи!

Leave a Reply

Последни публикации